Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
Τεύχος: Απρίλιος 2006

 

ΦΥΣΙΚΗ

Chandrashekhar Joshi

Επιταχυντές πλάσματος

Ένας νέος τύπος επιταχυντή σωματιδίων, τόσο συνεπτυγμένος ώστε να χαρακτηρίζεται επιτραπέζιος, υπόσχεται να περιορίσει το μέγεθος και το κόστος των συμβατικών επιταχυντών υψηλών ενεργειών αλλά και να ανοίξει το δρόμο για μια σειρά εφαρμογών χαμηλής ενέργειας.

ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΣ

Gary Stix

Κατέχοντας το υλικό της ζωής

Στο μέλλον, δεν αποκλείεται τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και τα δικαιώματα αποκλειστικής χρήσης τού DNA να δημιουργήσουν σοβαρότατα προβλήματα στη βιοϊατρική έρευνα και τους κοινωνικούς κανόνες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ

Jeffrey H. Schwartz

Ανασυνθέτοντας ένα ιστορικό πρόσωπο

Ένας ειδικός στην ιατροδικαστική ανθρωπολογία κατάφερε, μέσω υπολογιστή, να κατασκευάσει τρία φυσικού μεγέθους ομοιώματα του πρώτου προέδρου των ΗΠΑ ―έχοντας μάλιστα στη διάθεσή του πολύ λίγες μαρτυρίες.

ΧΗΜΕΙΑ

Terrence J. Collins και Chip Walter

Μικρά πράσινα μόρια

Οι χημικοί επινόησαν μια νέα κατηγορία καταλυτών που μπορούν να καταστρέψουν μερικούς από τους χειρότερους ρυπαντές προτού αυτοί εισέλθουν στο περιβάλλον.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Gregory Chaitin

Τα όρια του λόγου

Από διάφορες ιδέες του 17ου αιώνα περί πολυπλοκότητας και τυχαιότητας, σε συνδυασμό με τη σύγχρονη θεωρία της πληροφορίας, φαίνεται ότι δεν πρόκειται ποτέ να βρεθεί μια «θεωρία των πάντων» για τα μαθηματικά.

ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑ

Daniel M. Davis

Στενές επαφές στις ανοσοσυνάψεις

Οι έρευνες σχετικά με τις συνάψεις των ανοσοκυττάρων έχουν ανοίξει νέους δρόμους για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο διαμερίζονται οι πληροφορίες υπέρ της άμυνας του οργανισμού.

Κατεβάστε τα άρθρα του τεύχους δωρεάν!

Κατέχοντας το υλικό της ζωής
Hits: 4 Συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Ανασυνθέτοντας ένα ιστορικό πρόσωπο
Hits: 3 Συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Στενές επαφές στις ανοσοσυνάψεις
Hits: 4 Συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό