Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
BOX NOW. Παράδοση έως την επόμενη ημέρα, «24/7», σε περισσότερα από 1.200 σημεία πανελλαδικά
Συγγραφ.:Ernst Mayr
Αυτή είναι η Βιολογία
Η επιστήμη του έμβιου κόσμου
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: This Is Biology – The Science of the Living World
Σελίδες βιβλίου: 382
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ
Διαστάσεις: 17 x 24 εκ.
Δέσιμο: Χαρτόδετο
Έτος έκδοσης: 2002
Πρόλογος βιβλίου: Μπέττυ Σμοκοβίτη
Ξένος εκδότης: Harvard University Press
ISBN: 978-960-7778-62-8
ID Ευδόξου: 15966
Βάρος: 0,770 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Τιμή έντυπου βιβλίου:
30,00 €
Τιμή προσφοράς:
24,00 €
Έκπτωση:-20%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Σήμερα, η βιολογία αποτελεί ένα συνεχώς εξελισσόμενο πεδίο έρευνας. Έχουμε γίνει μάρτυρες ανεπανάληπτων επαναστατικών ανακαλύψεων στη γενετική, την κυτταρική βιολογία και τη νευροεπιστήμη, όπως και εντυπωσιακής προόδου στην εξελικτική βιολογία, τη φυσική ανθρωπολογία και την οικολογία· μια ολόκληρη βιομηχανία έχει αναδυθεί από την έρευνα στη μοριακή βιολογία. Τα αποτελέσματα είναι ολοφάνερα σε διαφορετικά πεδία —ιατρική, γεωργία, γενετική βελτίωση ζώων, διατροφή του ανθρώπου, για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Σήμερα, ωστόσο, οι περισσότεροι εξακολουθούν να έχουν εσφαλμένες αντιλήψεις για τις επιστήμες της ζωής. Λόγου χάρη, η ανεπιτυχής κατανόηση κάποιου βιολογικού φαινομένου προβάλλεται συχνά στα ΜΜΕ, είτε αυτό αφορά τα πορίσματα της εξέλιξης είτε τη μέτρηση της ευφυΐας είτε την πιθανότητα ανίχνευσης εξωγήινης ζωής είτε την εξαφάνιση κάποιων ειδών είτε τους κινδύνους του καπνίσματος. Αλλά ακόμη πιο αξιοθρήνητο είναι το γεγονός ότι αρκετοί από τους ίδιους τους βιολόγους έχουν μια ξεπερασμένη αντίληψη για τις επιστήμες της ζωής. Οι σύγχρονοι βιολόγοι τείνουν προς την υπερβολική εξειδίκευση. Μπορεί να γνωρίζουν τα πάντα γύρω από συγκεκριμένα είδη πουλιών, τις γεννητικές ορμόνες, τη γονική συμπεριφορά, τη νευροανατομία ή τη μοριακή δομή των γονιδίων, ωστόσο συχνά είναι απληροφόρητοι για τις εξελίξεις έξω από το πεδίο της ειδικότητάς τους. Οι γενετιστές, οι εμβρυολόγοι, οι ταξινόμοι, οι οικολόγοι, αυτοαποκαλούνται όλοι τους βιολόγοι· αλλά οι περισσότεροι δεν έχουν κατανοήσει ούτε τι κοινό έχουν οι διάφορες βιολογικές ειδικότητες ούτε πόσο ουσιαστικά διαφέρουν από τις φυσικές επιστήμες.

Ένας από τους κύριους στόχους του βιβλίου είναι να ρίξει φως στα θέματα αυτά...».
—Από τον Πρόλογο του βιβλίου

Είπαν για το βιβλίο

• «Υπέροχο βιβλίο... Μια εκτενής πραγματεία για το πώς οι βιολόγοι μελετούν τα έμβια όντα στη μεγάλη κλίμακα των οργανισμών και των οικογενειών τους. Η θεματολογία του είναι τεράστια... Το βιβλίο πρέπει να αναγνωσθεί αργά, περισσότερες από μία φορές, και στη συνέχεια να αποτελέσει πηγή συλλογισμού. Αλλωστε, σε αυτό δεν αποβλέπουν τα βιβλία αξιώσεων;»
Ann Finkbeiner, στο The New York Times Book Review

• «Μια επιβλητική παρουσίαση της βιολογίας από έναν από τους σημαντικότερους εν ζωή βιολόγους.»
R. McNeill Alexander, στο The New Scientist

• «Ένα πανόραμα της βιολογίας, όπως μόνο αυτός ο ιστορικός, φιλόσοφος και βιολόγος θα μπορούσε να μας παρουσιάσει.»
Carol Kaesuk Yoon, στο The New York Times

• «Το πώς μπόρεσαν οι άνθρωποι να αλλάξουν την κοινωνία τους τόσο εντυπωσιακά στις τελευταίες χιλιετίες, κατακτώντας πολλές κλιματικές και γεωγραφικές οικοθέσεις, δίχως πολλές αλλαγές στη γονιδιακή τους δεξαμενή, είναι ένα μόνο από τα πολλά ερωτήματα τα οποία, χάρη στη γόνιμη σκέψη του Mayr, βρίσκουν διέξοδο στο βιβλίο αυτό.»
David Baltimore, στο Nature