ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο βιολόγος και συγγραφέας Richard Dawkins έρχεται για πρώτη φορά
στην Ελλάδα και απαντά στις απορίες σας.
Αρκεί να τις στείλετε στο hashtag #DawkinsAthensPublic

 

Ο Richard Dawkins είναι ομότιμος καθηγητής εξελικτικής βιολογίας και ηθολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, με πλούσιο επιστημονικό και συγγραφικό έργο, για το οποίο έχει τιμηθεί με πολλά διεθνή βραβεία στην επιστήμη και στα γράμματα.

Το 2007, το περιοδικό Time τον συμπεριέλαβε στον κατάλογο των εκατό ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη.

Εκτός από τις σημαντικές εργασίες του στο πεδίο της βιολογίας, ο Dawkins είναι ευρέως γνωστός για τις απόψεις του σχετικά με τη θεωρία της εξέλιξης και τον αθεϊσμό, καθώς και για την εναντίωσή του στον δημιουργισμό, στη θεωρία του ευφυούς σχεδιασμού και στη θρησκεία.

Από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχει χαρακτηριστεί «το ροτβάιλερ του Δαρβίνου» —σε αναλογία με τον βρετανό βιολόγο Thomas Huxley, ο οποίος ήταν γνωστός ως «το μπουλντόγκ του Δαρβίνου» για την ένθερμη υποστήριξή του στη θεωρία της εξέλιξης.

Θεωρείται ο πατέρας του «νέου αθεϊσμού» και ο ιδρυτής του Richard Dawkins Foundation for Reason and Science (https://richarddawkins.net/).

Το δημοφιλέστερο βιβλίο του μέχρι σήμερα είναι το The God Delusion (στα Ελληνικά: Η περί Θεού αυταπάτη), το οποίο μεταφράστηκε σε 31 γλώσσες. Μέχρι το τέλος του 2010, η αγγλική έκδοση είχε πουλήσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια αντίτυπα.

Από τις Εκδόσεις Κάτοπτρο, στα Ελληνικά, κυκλοφορούν τα βιβλία του: Το εγωιστικό γονίδιο —Τριακονταετής επετειακή έκδοση, επηυξημένη και σχολιασμένη, Ο τυφλός ωρολογοποιός —Η εξέλιξη και το νόημα της ζωής, Η περί Θεού αυταπάτη —Επιστήμη και θρησκευτικός ανορθολογισμός και Ο ποταμός της ζωής —Μια δαρβινική θεώρηση.

event dawkins

Οι Eκδόσεις Κάτοπτρο και τα καταστήματα Public έχουν καλέσει τον Richard Dawkins να μιλήσει και να συζητήσει με το αθηναϊκό κοινό για την εκκοσμίκευση και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα, καθώς για θέματα που αφορούν την θεωρία της εξέλιξης και τον ίδιο. Μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις σας στο hashtag #DawkinsAthensPublic.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η υπεύθυνη εκστρατειών της Διεθνούς Αμνηστίας, κυρία Ελίζα Γκορόγια (@elizagoroya), ενώ τον Richard Dawkins (@richarddawkins) θα παρουσιάσει στο κοινό ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς. Θα ακολουθήσει υπογραφή βιβλίων.

Πότε: Παρασκευή, 24 Απριλίου

Ώρα: 19.00

Πού: The Hub Events (Αλκμήνης 5, Κεραμεικός, Αθήνα)

Είσοδος : Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη διεύθυνση blog.public.gr

Την εκδήλωση υποστηρίζουν η Ένωση Αθέων, η Ένωση Ουμανιστών/-στριών Ελλάδας, το The Hub Events και το Hub Science.

Για περισσότερες πληροφορίες: Βάσω Γρίβα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων PUBLICWORLD AE, τηλ. 210 8181581, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.