Ο τρόπος αποστολής διαφοροποιείται ανάλογα με την επιλογή του τρόπου πληρωμής. Εφόσον επιλέξετε πληρωμή με αντικαταβολή, η αποστολή της παραγγελίας γίνεται μέσω των ΕΛΤΑ και της BOX NOW (η οποία παραδίδει την παραγγελία σας έως την επόμενη ημέρα, «24/7», σε περισσότερα από 1.200 σημεία πανελλαδικά). Διαφορετικά, για πληρωμή με πιστωτική/χρεωστική κάρτα ή με κατάθεση σε λογαριασμό της εταιρείας, η αποστολή της παραγγελίας γίνεται μέσω εταιρείας courier (εκτός από τις δυσπρόσιτες περιοχές, και εφόσον έχει υπάρξει συνεννόηση με τον πελάτη) ή της BOX NOW.

Τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τον πελάτη (εκτός αν το ποσό της παραγγελίας υπερβαίνει τα 45,00 €, οπότε και δεν χρεώνονται), υπολογίζονται ανά αποστολή και διαμορφώνονται από το συνολικό βάρος των βιβλίων. Ειδικά για την αποστολή με courier, τα έξοδα αποστολής διαμορφώνονται τόσο από το συνολικό βάρος των βιβλίων όσο και από την περιοχή (εντούτοις είναι αρκετά χαμηλά). Ο πελάτης ενημερώνεται τηλεφωνικά για το ύψος των εξόδων αποστολής. Το ενδεικτικό κόστος αποστολής μιας παραγγελίας βιβλίων έως δύο κιλά, σε μη δυσπρόσιτη περιοχή, είναι 2,70 ευρώ. 

Σε περίπτωση που η παραγγελία περιλαμβάνει τίτλους μη διαθέσιμους, και αφού ενημερωθεί σχετικά ο πελάτης, τα έξοδα αποστολής υπολογίζονται με βάση το συνολικό βάρος των βιβλίων, ανεξάρτητα από τον πλασματικό υπολογισμό που έχει γίνει στην ιστοσελίδα.

Ο χρόνος αποστολής είναι κατά κανόνα 1 έως 3 εργάσιμες ημέρες (εξαρτάται από τον τρόπο αποστολής) από την καταχώριση της παραγγελίας, εφόσον στην ιστοσελίδα αναγράφεται ότι τα βιβλία είναι άμεσα διαθέσιμα. Ως εργάσιμες μέρες λογίζονται οι καθημερινές ημέρες της εβδομάδας (πλην Σαββάτου, Κυριακής και αργιών).

Οι αποστολές εντός Ελλάδας γίνονται είτε με ΕΛΤΑ είτε μέσω εταιρείας courier είτε μέσω της BOX NOW, και τις παραλαμβάνετε στην διεύθυνση που έχετε δηλώσει. Για τις περιοχές τις οποίες οι εταιρείες courier χαρακτηρίζουν απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες, οι αποστολές γίνονται με τα ΕΛΤΑ (εκτός αν υπάρξει διαφορετική συνεννόηση με τον πελάτη), και τις παραλαμβάνετε είτε από τον ταχυδρομικό διανομέα είτε στο ταχυδρομείο της περιοχής σας. Αποστολές στο εξωτερικό γίνονται μόνο με τα ΕΛΤΑ (εκτός αν έχει γίνει διαφορετική συνεννόηση με τον πελάτη).

Για τις αποστολές μέσω courier εντός Αττικής, η παράδοση γίνεται στη διεύθυνση σας, κατά κανόνα την επομένη της ημέρας αποστολής. Για την υπόλοιπη Ελλάδα, κατά κανόνα την επομένη ή την μεθεπομένη της ημέρας αποστολής. Για τις ταχυδρομικές αποστολές (και στις απομακρυσμένες περιοχές), ο χρόνος παράδοσης εξαρτάται από τους χρόνους των ΕΛΤΑ για τη συγκεκριμένη περιοχή, συνήθως 2 έως 5 ημέρες μετά την αποστολή. Για τις ταχυδρομικές αποστολές στο εξωτερικό, οι χρόνοι παράδοσης εξαρτώνται από τους χρόνους των ΕΛΤΑ, αλλά και από τους χρόνους των ταχυδρομείων της χώρας προορισμού. Λόγοι ανωτέρας βίας (λόγου χάριν, εξαιρετικές καιρικές συνθήκες ή άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την αποστολή) μπορούν να επιμηκύνουν τους χρόνους παράδοσης.

Οι αποστολές προς το εξωτερικό γίνονται μόνο με ΕΛΤΑ, επιβαρύνονται με έξοδα αποστολής, υπολογιζόμενα (ανάλογα με το βάρος της αγοράς) σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο των ΕΛΤΑ (εκτός και έχει υπάρξει διαφορετική συνεννόηση με τον πελάτη, ώστε η αποστολή να γίνει μέσω courier). Ο πελάτης, πριν από την ολοκλήρωση και την επιβεβαίωση της παραγγελίας του, ενημερώνεται για τα συγκεκριμένα έξοδα που θα επιβαρύνουν την αγορά του. Αγορές από το εξωτερικό εξοφλούνται μόνο με πιστωτική κάρτα ή, κατόπιν επικοινωνίας, με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των Εκδόσεων Κάτοπτρο.