Το Quantun έκλεισε την πρώτη περίοδο κυκλοφορίας του στα ελληνικά τον Αύγουστο του 2001.

• Ένα από τα πλέον έγκυρα διεθνή εκπαιδευτικά/επιστημονικά περιοδικά, προσέφερε επί 8 χρόνια μέσα από τις σελίδες του την τεκμηριωμένη γνώση, αποκαλύπτοντας στο ελληνικό κοινό τη γοητεία των φυσικών επιστημών και των μαθηματικών.

• Συνολικά κυκλοφόρησαν 44 τεύχη. Για όσο χρόνο θα υπάρχουν διαθέσιμα αντίτυπά τους, μπορείτε να τα προμηθεύεστε από το παρόν ηλεκτρονικό κατάστημα, από το βιβλιοπωλείο ή και από τα γραφεία των Εκδόσεων Κάτοπτρο.

• Το Quantun είναι περιοδικό βιβλιοθήκης —το υλικό του παραμένει αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου. Γι’ αυτό φροντίστε να συμπληρώσετε τη σειρά της πρώτης περιόδου έκδοσής του με όσα τεύχη σάς λείπουν.

• «Θα ευχόμουν το Quantum να κυκλοφορούσε στην Αμερική όταν ήμουν φοιτητής· θα ήταν πολύ ευκολότερο για μένα να νιώσω την αίσθηση της πνευματικής πληρότητας ως φυσικός...»
Sheldon Glashow, βραβείο Νόμπελ φυσικής, καθηγητής φυσικής στο Πανεπιστήμιο Harvard

• «Τρέφω μεγάλες ελπίδες ότι το Quantum θα ανοίξει δρόμους στην ευρύτητα, την ποικιλία, τη ζωηρότητα, τον πλούτο και το βάθος, τις συγκινήσεις των μαθηματικών και της φυσικής, που ίσως έχουν αποκοπεί από τη σχολική εμπειρία... Το Quantum δεν μοιάζει με τα άλλα επιστημονικά περιοδικά, αλλά είναι ένα από τα σημαντικότερα...»
William Thurston, μετάλλιο Φιλντς, καθηγητής μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον

• «Το Quantum ίσως προσφέρει στον τόπο μας ό,τι δεν έχουν προσφέρει μέχρι τώρα «μεγαλόστομες μεταρρυθμίσεις», που ξεχνιούνται σε μία νύχτα...»
Δημήτρης Νανόπουλος, καθηγητής φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας στη χώρα μας

• «Λαμπρό περιοδικό για την επιστήμη και τον φυσικό κόσμο... Το ελληνικό περιοδικό είναι κατά πολύ καλύτερο του αμερικανικού ομολόγου του.»
Γιώργος Γραμματικάκης, καθηγητής φυσικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

• «Γεμάτο εξαιρετικά θέματα· υπέροχα άρθρα μαθηματικών και φυσικής για σπουδαστές λυκείων και πανεπιστημίων...»
Nature