Η ελληνική έκδοση του Scientific American κυκλοφόρησε στη χώρα μας από τον Οκτώβριο του 2003 έως τον Απρίλιο του 2008. Υπήρξε εξαιρετικά επιμελημένη έκδοση, και στο περιεχόμενό της και στην εμφάνισή της. Διακινήθηκε πανελλαδικά μέσω περιπτέρων, βιβλιοπωλείων και συνδρομών, με ονομαστική τιμή τεύχους 7,5 €. Ιδού λίγες πληροφορίες για το περιοδικό.

• Το Scientific American αποτελεί την παλαιότερη περιοδική έκδοση για την επιστήμη και την τεχνολογία —κυκλοφορεί στις ΗΠΑ αδιαλείπτως από το 1845.

• Βασικό χαρακτηριστικό του είναι ότι τα περισσότερα άρθρα του γράφονται από τους ίδιους τους επιστήμονες και τους ειδικούς κάθε τομέα και όχι από δημοσιογράφους. Από αυτό απορρέει η εγκυρότητα και η αξιοπιστία του. Mέχρι σήμερα στις σελίδες του έχουν αρθρογραφήσει περισσότεροι από 135 νομπελίστες.

• Σε κάθε τεύχος παρουσιάζονται τεκμηριωμένα οι πιο πρόσφατες εξελίξεις στους τομείς αιχμής της επιστήμης και της τεχνολογίας (φυσική, κοσμολογία, πληροφορική, βιοτεχνολογία, περιβάλλον, οικολογία, ιατρική, υγεία, ψυχολογία, νευροεπιστήμες, μαθηματικά, οικονομικά, κ.λπ.) καθώς και οι κρίσιμες αλληλεπιδράσεις τους με επιχειρηματικές δράσεις στο επίπεδο της έρευνας και της ανάπτυξης.

• Σήμερα, διεθνείς εκδόσεις του περιοδικού κυκλοφορούν στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, την Τσεχία, τη Ρουμανία, τη Φιλανδία, την Κίνα, την Ιαπωνία, τη Ρωσία, το Μεξικό, τη Βραζιλία, την Ταϊβάν, το Κουβέιτ, το Ισραήλ, και την Τουρκία. Ως περιοδικό συνεχίζει να αποτελεί ένα απαράμιλλο εργαλείο γνώσης και ενημέρωσης, και σε αυτό προστρέχουν τόσο το επιστημονικό και επιχειρηματικό δυναμικό του πλανήτη όσο και ένα ευρύτερο αναγνωστικό κοινό με όραμα για το μέλλον βασισμένο στην τεκμηριωμένη γνώση για το παρόν.