Ο καθηγητής Νίκολας Χρηστάκης βρέθηκε στην Αθήνα από τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου έως την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019 προκειμένου να παρουσιάσει το νέο βιβλίο του Προσχέδιο στο ελληνικό κοινό. Σε αυτό το διάστημα έδωσε τρεις διαλέξεις:

  1. Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου στην Αθήνα, στο Μουσείο Μπενάκη, όπου συνομίλησε με τη δημοσιογράφο Μαριλένα Αστραπέλλου και τον αναπληρωτή καθηγητή πολιτικής φιλοσοφίας και διεθνών σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου Γεώργιο Ευαγγελόπουλο.
  2. Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, όπου συνομίλησε με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Πρατικάκη και τον ομότιμο καθηγητής εξελικτικής βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Ελευθέριο Ζούρο.
  3. Τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο Βιβλιοπωλείο Public, όπου συνομίλησε με τη δημοσιογράφο Βίκυ Φλέσσα και τον καθηγητή ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Καφέτσιο.

 Μερικές φωτογραφίες από τις παραπάνω εκδηλώσεις:

Στο ίδιο διάστημα έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα τηλεοπτική συνέντευξη στη Βίκυ Φλέσσα, στην εκπομπή της «Στα άκρα», απαντώντας στις εξαιρετικές της ερωτήσεις σχετικά με τα θέματα των βιβλίων του Συνδεδεμένοι και Προσχέδιο, η οποία προβλήθηκε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στην ΕΡΤ2 (και επαναλήφθηκε τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου).

Επίσης, έδωσε πολλές ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις (μέσω skype ή διά ζώσης) σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα:


Τέλος, επισκέφθηκε την Ελληνική Προεδρεία, προσκεκλημένος του προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου, και συμμετείχε ως κύριος και επί τιμή ομιλητής στο Συνέδριο του Economist Summit, στην Αθήνα (16 και 17 Οκτωβρίου).

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου βρέθηκε στο Βερολίνο, όπου παρουσίασε τη γερμανική έκδοση του Προσχεδίου στο εκεί κοινό.