Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
BOX NOW. Παράδοση έως την επόμενη ημέρα, «24/7», σε περισσότερα από 1.200 σημεία πανελλαδικά
Συγγραφ.:Neil Shubin
Το ψάρι μέσα μας
Μια περιπλάνηση στη διάρκειας 3,5 δισεκατομμυρίων ετών ιστορία του ανθρώπινου σώματος
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: Your Inner Fish
Σελίδες βιβλίου: 304
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
Δέσιμο: Πανόδετο
Έτος έκδοσης: 2009
Ξένος εκδότης: Pantheon Books
ISBN: 978-960-6717-38-3
ID Ευδόξου: 15998
Βάρος: 0,560 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Τιμή έντυπου βιβλίου:
27,00 €
Τιμή προσφοράς:
21,60 €
Έκπτωση:-20%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Στα τέλη Νοεμβρίου 2009, το βιβλίο βραβεύτηκε από τις Εθνικές Ακαδημίες των ΗΠΑ [την Εθνική Ακαδημία Επιστημών (NAS), την Εθνική Ακαδημία Μηχανικής (NAE), το Ινστιτούτο Ιατρικής (ΙΟΜ) και το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας (NRC)] ως το καλύτερο βιβλίο του 2009 για τη διάδοση της Επιστήμης στο ευρύ κοινό

Γιατί έχουμε τη μορφή που έχουμε; Τι κοινό έχει το ανθρώπινο χέρι με το φτερό μιας μύγας; Υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσα στους μαστούς, τους ιδρωτοποιούς αδένες και τα λέπια; Για να κατανοήσουμε καλύτερα τους μηχανισμούς λειτουργίας του σώματός μας και να ανιχνεύσουμε την προέλευση πολλών από τις πιο διαδεδομένες νόσους της εποχής μας, πρέπει να στραφούμε σε απροσδόκητες πηγές: σε σκουλήκια, μύγες, ακόμη και ψάρια.
Ο Neil Shubin, επιφανής παλαιοντολόγος και καθηγητής ανατομίας που ανακάλυψε το Tiktaalik —τον χαμένο κρίκο μεταξύ των ψαριών και των χερσαίων ζώων—, αφηγείται την ιστορία της εξέλιξης, αναζητώ­ντας τις καταβολές των οργάνων του ανθρώπινου σώματος εκατομμύρια χρόνια στο παρελθόν. Μελετώντας απολιθώματα και DNA, μας δείχνει ότι τα χέρια μας στην πραγματικότητα μοιάζουν με πτερύγια ψαριών, ότι το κεφάλι μας είναι οργανωμένο όπως εκείνο ενός άγναθου ιχθύος που εξα­φανίστηκε αμέτρητα χρόνια πριν, ότι μεγάλα τμήματα του γονιδιώματός μας έχουν παρόμοια δομή και λειτουργία με τα γονιδιώματα σκουληκιών και βακτηρίων.
Ο Shubin μάς αναγκάζει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο που μας περιβάλλει με εντελώς διαφορετική ματιά. Το ψάρι μέσα μας είναι επιστημονική γραφή του καλύτερου είδους —ένα βιβλίο διαφωτι­στικό, προσιτό σε όλους και γραμμένο με ακαταμάχητο ενθουσιασμό.

Είπαν για το βιβλίο

• «Συνυφαίνοντας έξυπνα παλαιοντολογικές περιπέτειες με προσιτή επιστήμη, ο Shubin αποκαλύπτει την πολυποίκιλη και απροσδόκητα βαθιά συγγένεια της ανθρώπινης ανατομίας με την ανατομία ψαριών, ερπετών και άλλων πλασμάτων. Διαβάζοντας το βιβλίο, δεν θα ξανακοι­τάξετε ποτέ το σώμα σας με τον ίδιο τρόπο —μελετήστε, αποδεχθείτε και υμνείστε το ψάρι μέσα σας. [...]»
Sean Carroll, καθηγητής μοριακής βιολογίας και γενετικής στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν

• «Μια έξυπνη, ζωντανή και ακαταμάχητη επιστημονική περιπέτεια που θα αλλάξει παντοτινά την αντίληψή σας για το τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος. [...]»
Oliver Sacks, καθηγητής νευρολογίας και ψυχιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Columbia

• «Απλή και παθιασμένη γραφή. [...] Ένα μάθημα ανατομίας του 21ου αιώνα. [...]»
Nature

• «Η ιστορία του ανθρώπου δεν ξεκίνησε με τα πρώτα δίποδα· ξεκίνησε κυριολεκτικά δισεκατομμύρια χρόνια πριν. Σε αυτό το ευπρόσιτο βιβλίο, ο Shubin μάς δείχνει πώς να ανακαλύψουμε αυτή τη μακρόχρονη και συναρπαστική ιστορία στη δομή των ίδιων μας των σωμάτων καθώς την συνυφαίνει με μια γοητευτική αφήγηση της επιστημονικής πορείας του. Το παρόν βιβλίο είναι ιδανικό για οποιονδήποτε θέλει να διερευνήσει την προέλευση του ανθρώπου πέραν της συνήθους ανθρωποκεντρικής προσέγγισης.»
Ian Tattersall, διευθυντής του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας

• «Αν θεωρούσατε ότι η παλαιοντολογία εξαντλείται στο Jurassic Park, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το διαφωτιστικό βιβλίο. Ο Shubin μάς ταξιδεύει 375 εκατομμύρια χρόνια πριν, σε μια εποχή όπου ένας παράξενος οργανισμός που έμοιαζε με ψάρι σύρθηκε στα ρηχά. Ταξιδέψτε μαζί του σε αυτό το συναρπαστικό οδοιπορικό στον κόσμο της παλαιοντολογίας και μάθετε πώς τα έμβια όντα —ημών συμπεριλαμβανομένων—απέκτησαν τη σημερινή τους μορφή.»
Richard Ellis, συγγραφέας του βιβλίου Encyclopedia of the Sea


Παρουσιάσεις - Κριτικές:

Από τύχη δεν έχουμε... λέπια!

Περί ιχθύων

Ο ζωολογικός κήπος που κρύβεται μέσα μας