Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
BOX NOW. Παράδοση έως την επόμενη ημέρα, «24/7», σε περισσότερα από 1.200 σημεία πανελλαδικά
Συγγραφ.:Eli Maor
e: η ιστορία ενός αριθμού
Από τον Αρχιμήδη έως τον David Hilbert
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: e: The Story of a Number
Σελίδες βιβλίου: 280
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ
Διαστάσεις: 17 x 24 εκ.
Δέσιμο: Χαρτόδετο
Έτος έκδοσης: 2005
Ξένος εκδότης: Princeton University Press
ISBN: 978-960-7778-85-7
ID Ευδόξου: 22768158
Βάρος: 0,560 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Τιμή έντυπου βιβλίου:
27,00 €
Τιμή προσφοράς:
21,60 €
Έκπτωση:-20%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Σε τούτη την απλή και γοητευτική εξιστόρηση, ο Eli Maor περιγράφει τους παράξενους χαρακτήρες και τα κομψά μαθηματικά που βρίσκονται πίσω από τον μυστηριώδη αριθμό e. Γραμμένο για αναγνώστες με μέτρια μαθηματική κατάρτιση, το βιβλίο αποκαλύπτει την τεράστια σημασία του e στα μαθηματικά και ρίχνει φως σε μια χρυσή εποχή της ιστορίας της επιστήμης.

«Στόχος μου είναι να διηγηθώ την ιστορία του e με τρόπο προσιτό σε αναγνώστες που διαθέτουν ένα μέτριο επίπεδο μαθηματικής κατάρτισης. Έχω ελαχιστοποιήσει τη χρήση μαθηματικών στο κείμενο, μεταφέροντας αρκετές υποδείξεις και ορισμούς στο Παράρτημα. Άφησα επίσης τον εαυτό μου να παρεκκλίνει κατά περίπτωση από το κύριο θέμα, στοχεύοντας στη διερεύνηση παράπλευρων ζητημάτων τα οποία έχουν ιστορικό ενδιαφέρον. Τα τελευταία περιέχουν σύντομες βιογραφικές περιγραφές πολλών προσώπων που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία του e, μερικά από τα οποία σπάνια αναφέρονται σε διδακτικά εγχειρίδια. Πάνω από όλα, όμως, θέλω να παρουσιάσω τη μεγάλη ποικιλία φαινομένων —από τη φυσική και τη βιολογία μέχρι τις τέχνες και τη μουσική— τα οποία σχετίζονται με την εκθετική συνάρτηση ex, καθιστώντας την έτσι ένα ενδιαφέρον θέμα ακόμη και σε χώρους που βρίσκονται αρκετά μακριά από τα μαθηματικά.»

—Από την Εισαγωγή του βιβλίου

Είπαν για το βιβλίο

• «Ο Maor αφηγείται με θαυμάσιο τρόπο την ιστορία τού e, της βάσης των νεπερίων λογαρίθμων. Μέσω της χρονολογικής εξιστόρησής του, μαθαίνουμε για τη ζωή των ανθρώπων που συμμετείχαν στη μελέτη αυτού του καταπληκτικού αριθμού, από τον Αρχιμήδη ως τον David Hilbert. Παρουσιάζοντας τα μαθηματικά μέσω των δημιουργών τους, ο Maor θέτει το αντικείμενο στη σωστή του βάση —στο κέντρο της ανθρώπινης δραστηριότητας.»

Jerry P. King, Νature

• «Ο Μaor κατάφερε να συγγράψει μια σύντομη, ευανάγνωστη μαθηματική ιστορία, την οποία διάνθισε με ανέκδοτα, παράπλευρες ιστορίες, αποσπάσματα, κ.λπ., ώστε το κείμενο να αποκτήσει ζωντάνια. [...] Θυμίζει την εξιστόρηση των ταξιδιών του Κολόμβου από τον ύπαρχό του.»

Peter Borwein, Science

• «Εκλεπτυσμένη και γλαφυρή γραφή. [...] Ένα εξαιρετικό βιβλίο για τον e, το οποίο θα πρέπει να βρίσκεται σε κάθε βιβλιοθήκη.»

Ian Stewart, New Scientist