Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
BOX NOW. Παράδοση έως την επόμενη ημέρα, «24/7», σε περισσότερα από 1.200 σημεία πανελλαδικά
Συγγραφ.:Yakov Perelman
Διασκεδαστικά Μαθηματικά (Μέρος 1)
Σχήματα και αριθμοί
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: Mathematics Can Be Fun – Part One: Figures for Fun
Σελίδες βιβλίου: 184
Ηλικίες: άνω των 10
Εκτύπωση βιβλίου: Δίχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24 εκ.
Δέσιμο: Πανόδετο
Έτος έκδοσης: 2000
Ξένος εκδότης: Mir Publishers
ISBN: 978-960-7778-37-6
ID Ευδόξου: 33154897
Βάρος: 0,575 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Τιμή έντυπου βιβλίου:
25,00 €
Τιμή προσφοράς:
20,00 €
Έκπτωση:-20%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Για να μελετήσει κάποιος το ανά χείρας βιβλίο και να το απολαύσει, του είναι αρκετό να κατέχει μια ελάχιστη γνώση μαθηματικών· συγκεκριμένα, να γνωρίζει τους κανόνες της αριθμητικής και της στοιχειώδους γεωμετρίας. Πολύ λίγα προβλήματα απαιτούν ικανότητα κατάστρωσης και επίλυσης εξισώσεων, ακόμη και αυτές όμως θα είναι της απλούστερης μορφής.

Τα περιεχόμενα του βιβλίου, όπως μπορεί κανείς να δει, παρουσιάζουν εξαιρετική ποικιλομορφία. Τα θέματα εκτείνονται από μια ετερόκλητη συλλογή γρίφων και μαθηματικών τεχνασμάτων μέχρι χρήσιμα και με πρακτική αξία προβλήματα απαρίθμησης και μέτρησης. Ο συγγραφέας έχει καταβάλλει ιδιαίτερη προσπάθεια για να κάνει το βιβλίο όσο το δυνατόν πιο ζωηρό, αποφεύγοντας την επανάληψη θεμάτων που έχουν εμφανιστεί σε άλλες εργασίες του.

Έτσι, ο αναγνώστης θα βρει περίπου εκατό σπαζοκεφαλιές που δεν έχουν συμπεριληφθεί σε προηγούμενα βιβλία.

Το βιβλίο περιλαμβάνει εξαιρετικής ποικιλίας θέματα των στοιχειωδών μαθηματικών: από γρίφους και μαθηματικές σπαζοκεφαλιές, πνευματικές προκλήσεις και μαθηματικές τεχνικές μέχρι προβλήματα απαρίθμησης και μέτρησης. Καταφανή χαρακτηριστικά του βιβλίου είναι η πρωτοτυπία των θεμάτων του (στοιχείο αναγνωρίσιμο και σήμερα, δεκαετίες μετά τη συγγραφή του), ο γοητευτικός τρόπος παρουσίασής τους και η υπέροχη εικονογράφησή τους.

Ο συγγραφέας έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κάνει το βιβλίο ζωηρό και διασκεδαστικό, ο δε αναγνώστης, για να το παρακολουθήσει, δεν χρειάζεται να γνωρίζει παρά τους κανόνες της αριθμητικής και της στοιχειώδους άλγεβρας και γεωμετρίας. Τα προβλήματα συνοδεύονται πάντα από τις λύσεις τους.