Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
BOX NOW. Παράδοση έως την επόμενη ημέρα, «24/7», σε περισσότερα από 1.200 σημεία πανελλαδικά
Συγγραφ.:Richard Thaler
Παράτυπη συµπεριφορά
Η διαμόρφωση και η ανάδειξη της συµπεριφορικής οικονοµικής
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: Misbehaving
Σελίδες βιβλίου: 580
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
Δέσιμο: Πανόδετο
Έτος έκδοσης: 2018
Ξένος εκδότης: W.W. Norton
ISBN: 978-618-5111-85-4
ID Ευδόξου: 77107064
Βάρος: 1,000 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Τιμή έντυπου βιβλίου:
30,00 €
Τιμή προσφοράς:
24,00 €
Έκπτωση:-20%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο RICHARD H. THALER έχει αφιερώσει τη ζωή του στη μελέτη της ριζοσπαστικής ιδέας ότι κεντρικοί δράστες στην οικονομία είναι τα προβλέψιμα, επιρρεπή σε σφάλματα Ανθρώπινα Όντα. Το βιβλίο αποτελεί ένα συναρπαστικό, συχνά ξεκαρδιστικό οδοιπορικό του αγώνα του Thaler να επαναφέρει στην πραγματικότητα ένα ολόκληρο ακαδημαϊκό πεδίο και να αλλάξει τις ιδέες που έχουμε για την οικονομική επιστήμη, τον εαυτό μας και τον κόσμο.

Στο σύμπαν της παραδοσιακής οικονομικής θεωρίας υπάρχει χώρος μόνο για ορθολογικούς δράστες. Ήδη από τα πρώτα βήματα της έρευνάς του, ωστόσο, ο Thaler συνειδητοποίησε ότι τα λογοκρατούμενα αυτά Οικονομικά Όντα δεν είχαν καμία σχέση με τους πραγματικούς ανθρώπους. Στην καθημερινή μας ζωή, όλοι υποκύπτουμε σε μεροληψίες και λαμβάνουμε αποφάσεις που αποκλίνουν από τα πρότυπα ορθολογικότητας των οικονομολόγων. Με άλλα λόγια, συμπεριφερόμαστε παράτυπα. Ακόμη πιο σημαντικό, η παράτυπη συμπεριφορά μας έχει σοβαρές επιπτώσεις. Οι λανθασμένοι ανθρώπινοι υπολογισμοί και οι συνέπειές τους στην αγορά —που οι οικονομολόγοι αντιπαρέρχονται ως διασκεδαστικές παραφωνίες— είναι σήμερα κεντρικό αντικείμενο μελέτης για τη λήψη καλύτερων αποφάσεων στην προσωπική μας ζωή, στις επιχειρήσεις και στους κρατικούς μηχανισμούς.

Συνδυάζοντας πρόσφατα ευρήματα από το πεδίο της ψυχολογίας με την πρακτική κατανόηση των κινήτρων και της συμπεριφοράς των αγορών, ο Thaler αποκαλύπτει πώς η συμπεριφορική οικονομική ανάλυση φέρνει στο φως νέους τρόπους για να βλέπουμε τα πάντα, από τα οικονομικά των νοικοκυριών μέχρι τα τηλεπαιχνίδια, την επιλογή παικτών στο αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και στις εταιρείες ταξί όπως η Uber.

Εμπλουτισμένο με ενδιαφέρουσες αφηγήσεις από τους πνευματώδεις διαξιφισμούς του Thaler στα προπύργια της παραδοσιακής οικονομικής σκέψης, το βιβλίο μάς προσφέρει μια μοναδική ματιά στις βαθιές ατέλειες των Ανθρώπινων Όντων. Όταν τα οικονομικά συναντούν την ψυχολογία, οι συνέπειες για τον κόσμο, τα στελέχη επιχειρήσεων και τους διαμορφωτές πολιτικής είναι εξίσου εμβριθείς όσο και διασκεδαστικά παράδοξες.

Είπαν για το βιβλίο

• «Η δηµιουργική ιδιοφυΐα που επινόησε το πεδίο της συµπεριφορικής οικονοµικής είναι επίσης σπουδαίος αφηγητής, και ιδιαίτερα διασκεδαστικός άνθρωπος. Απολαύστε όλα τα αυτά τα ταλέντα του Τhaler συγκεντρωµένα στο υπέροχο αυτό βιβλίο. [...]»

Daniel Kahneman, Βραβείο Νόµπελ Οικονοµικών Επιστημών

• «O Thaler βρίσκεται στο επίκεντρο της σπουδαιότερης επανάστασης στο πεδίο των οικονοµικών τα τελευταία τριάντα χρόνια. Στο σαγηνευτικό βιβλίο του παρουσιάζει όλα τα τεκµήρια σχετικά µε τη συµπεριφορική οικονοµική και εξηγεί γιατί ο νέος αυτός κλάδος συνάντησε τόσες αντιδράσεις. [...] Διαβάστε το βιβλίο. Δεν θα βρείτε καλύτερο οδηγό για τα νέα και συναρπαστικά αυτά οικονομικά.»

Robert Schiller, Βραβείο Νόµπελ Οικονοµικών Επιστημών

• «O Richard Thaler δεν είναι απλώς ο πιονιέρος της συµπεριφορικής οικονοµικής, αλλά και ένας εξαίρετος αφηγητής και συναρπαστικός ευθυµολόγος. Με λίγο κρασί για συντροφιά, λάβετε θέσεις και τείνετε ευήκοον ους, ενόσω ο ιδρυτής ενός νέου πεδίου διηγείται τον αγώνα που έδωσε για να υποχρεώσει τους συναδέλφους του οικονοµολόγους να εκτιµήσουν καλύτερα τον ανθρώπινο εγκέφαλο. [...]»

Chip Heath, καθηγητής οργανωσιακής συµπεριφοράς, Πανεπιστήµιο Stanford

• «Ασυνήθιστο βιβλίο, διότι διακατέχεται από έναν περισσότερο διασκεδαστικό και προσωπικό τόνο από όσο θα ανέµενε κανείς από έναν ακαδηµαϊκό. Και ενδιαφέρον βιβλίο, διότι µας διηγείται την ιστορία όχι µόνο της πορείας του Thaler αλλά και του πεδίου της συµπεριφορικής οικονοµικής. [...]»

Michael Lewis, Bloomberg View

• «Μια πνευματώδης και ανατρεπτική ματιά στην ιστορία της οικονομικής επιστήμης. [...]».

Jonathan Knee, The New York Times

• «Ο Thaler ολοκλήρωσε αυτό που θα αποτελέσει τη Βίβλο της συμπεριφορικής οικονομικής. Καθηλωτικό και εμπεριστατωμένο, το βιβλίο του αφηγείται το χρονικό της, κατά κύριο λόγο νικηφόρας, προσπάθειας του συγγραφέα να φέρει, επιτέλους, τους οικονομολόγους ενώπιον μιας αδυσώπητης αλήθειας: ότι τα Ανθρώπινα Όντα συμπεριφέρονται παράτυπα. [...]».

Serena Kutchinsky, Prospect

• «Το Misbehaving μάς δίνει το ιστορικό ορισμένων από τις σπουδαιότερες συλλήψεις της σύγχρονης οικονομικής. Αν βρισκόμουν ποτέ παγιδευμένος μέσα σε έναν χαλασμένο ανελκυστήρα, συντροφιά με κάποιον σύγχρονο διανοούμενο, αυτός θα ήθελα να είναι ο Richard Thaler. [...]».

Malcolm Gladwell, The New Yorker

Τα περιεχόμενα του βιβλίου

Πρόλογος
1. Υποτιθέμενα άσχετοι παράγοντες
2. Το φαινόμενο της κτητικότητας
3. O Κατάλογος
4. Θεωρία αξίας
5. California Dreamin’
6. Ο αγώνας της καρτερίας
7. Καλές ευκαιρίες και πεταμένα λεφτά
8. Μη ανακτήσιμη δαπάνη
9. Δάνεια και προϋπολογισμοί
10. Στο τραπέζι του πόκερ
11. Δύναμη θέλησης; Κανένα πρόβλημα
12. Η προσχεδιάστρια και ο διεκπεραιωτής
13. Παράτυπη συμπεριφορά στον πραγματικό κόσμο
14. Τι δείχνει έντιμο;
15. Παιχνίδια εντιμότητας.
16. Κούπες καφέ
17. Αρχίζει η διαμάχη
18. Ανωμαλίες
19. Συγκροτώντας μια ομάδα
20. Στενή πλαισίωση στο Άπερ Ιστ Σάιντ
21. Ο διαγωνισμός ομορφιάς
22. Αντιδρά υπερβολικά η χρηματιστηριακή αγορά;
23. Η αντίδραση στην υπεραντίδραση
24. Η τιμή δεν είναι σωστή
25. Η διαμάχη για τα αμοιβαία κεφάλαια κλειστού τύπου
26. Φρουτόμυγες, παγόβουνα και αρνητικές τιμές μετοχών
27. Η νομική εκπαίδευση
28. Τα γραφεία των καθηγητών
29. Ας μιλήσουμε για ποδόσφαιρο
30. Τηλεπαιχνίδια
31. Αποταμιεύστε περισσότερα αύριο
32. Η είσοδος στον δημόσιο βίο
33. Παρακίνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο
Συμπέρασμα: Τι ακολουθεί;
Σημειώσεις
Βιβλιογραφία
Λεξιλόγιο
Ευρετήριο


Παρουσιάσεις - Κριτικές:

Η ψυχολογία των οικονομικών αποφάσεων

Άρης Πορτοσάλτε και Μπάμπης Παπαδημητρίου για το βιβλίο του Thaler

Όλοι συμπεριφερόμαστε οικονομικά...παράτυπα

Τα οφέλη των νέων τεχνολογιών υπερβαίνουν τους κινδύνους