Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
BOX NOW. Παράδοση έως την επόμενη ημέρα, «24/7», σε περισσότερα από 1.200 σημεία πανελλαδικά
Συγγραφ.:Fred Hoyle
Τα δέκα πρόσωπα του Σύμπαντος
Μια συγκλονιστική περιήγηση στο σύμπαν του φυσικού, του μαθηματικού, του βιολόγου, του γεωλόγου, του Θεού, του καθενός...
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: Ten Faces of the Universe
Σελίδες βιβλίου: 208
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
Δέσιμο: Χαρτόδετο
Έτος έκδοσης: 1998
Ξένος εκδότης: Freeman
ISBN: 978-960-7023-05-6
ID Ευδόξου: 50656941
Βάρος: 0,320 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Τιμή έντυπου βιβλίου:
21,00 €
Τιμή προσφοράς:
16,80 €
Έκπτωση:-20%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

…O Sir Fred Hoyle, εξαίρετος μαθηματικός και διακεκριμένος αστρονόμος, δίδαξε Μαθηματικά επί μία εικοσαετία στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και εργάστηκε στα αστεροσκοπεία του Mount Wilson και του Palomar, όπου μαζί με τους Τ. Gold και Η. Bondi διατύπωσε τη μία από τις δύο μεγάλες κοσμολογικές θεωρίες, τη θεωρία σταθερής κατάστασης.
Η μαθηματική δομή της σκέψης του προσδίδει ακρίβεια και αυστηρότητα στους συλλογισμούς του, ενώ απομακρύνει την επιπολαιότητα και τη συναισθηματική υποχωρητικότητα. Ο ίδιος γίνεται αντικειμενικός παρατηρητής του Σύμπαντος, του ανθρώπου και της κοινωνίας του. Ο απέραντος, ποικιλόμορφος κόσμος που βρίσκεται γύρω μας, όπως και αυτός που υπάρχει μέσα μας εξετάζονται σε βάθος από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Θέματα τόσο σημαντικά όπως η σύσταση της ύλης, η αλληλεπίδραση των υλικών σωμάτων, η εμφάνιση και εξέλιξη της ζωής, η μελέτη της ανθρώπινης κοινωνίας και του μέλλοντός της, η ενδεχόμενη ύπαρξη ευφυούς ζωής σε άλλους πλανήτες, η αρχή και το πιθανό τέλος του Σύμπαντος ή η ύπαρξη άλλων συμπάντων αποτελούν για το συγγραφέα αντικείμενα κριτικής θεώρησης, ενώ παράλληλα οι προσωπικές του αντιλήψεις και απόψεις αιχμαλωτίζουν τη φαντασία και διευρύνουν τους ορίζοντες του αναγνώστη από το μικρόκοσμο ως το μεγάκοσμο…


Είπαν για το βιβλίο

• «Μια συναρπαστική ματιά στα σύνορα των γνώσεων του εαυτού μας, του πλανήτη μας και του Σύμπαντος… Είναι συγκλονιστική η εκτίμησή του ότι αν ο πολιτισμός μας δεν καταρρεύσει σύντομα (μέχρι το 2025 μ.Χ.), τότε το ανθρώπινο είδος θα εξαφανιστεί…»

Scientific American

• «Το βιβλίο θα μαγέψει όποιον ασχολείται με τον άνθρωπο την επιστήμη, το Σύμπαν και τις αλληλεπιδράσεις τους…»

Journal of the Association of Lunar and Planetary Observers

• «Η συναρπαστική θεωρία τού Freed Hoyle, όπως την αναπτύσσει απλά ο ίδιος, δεν αφήνει τίποτε όρθιο  στην κλασική επιστημονική έρευνα για την προέλευση της ζωής…»

Corriere della Sera