Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
BOX NOW. Παράδοση έως την επόμενη ημέρα, «24/7», σε περισσότερα από 1.200 σημεία πανελλαδικά
Συγγραφ.:Richard P. Feynman
Απολύτως εύλογες παρεκκλίσεις από την πεπατημένη
Οι επιστολές τού Richard P. Feynman
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: Perfectly Reasonable Deviations from the Beaten Track: The Letters of Richard P. Feynman
Έτος έκδοσης: 2008
Πρόλογος βιβλίου: Michelle Feynman, Timothy Ferris
Ξένος εκδότης: Basic Books
ISBN: 978-618-5111-64-9

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Είμαι ένας εξερευνητής, εντάξει; Μου αρέσει να ανακαλύπτω!»

Ο Richard Feynman, μια από τις πλέον εξέχουσες φυσιογνωμίες της επιστήμης του 20ού αιώνα, κατεχόταν από ακόρεστη περιέργεια που έχει γίνει θρυλική. Ακόμη και πριν κερδίσει το βραβείο Νόμπελ το 1965, οι ανορθόδοξες και μαγευτικές διαλέξεις του στη φυσική τού είχαν ήδη εξασφαλίσει μεγάλη φήμη μεταξύ φοιτητών και ερευνητών παγκοσμίως. Εκείνο, ωστόσο, που τον οδήγησε στην κατάκτηση της ιδιότητας του αμερικανικού πολιτισμικού ινδάλματος ήταν η υπέρμετρη αγάπη του για τη ζωή. Θα τον χαρακτηρίζαμε ως μια εξαιρετική ευφυΐα αφιερωμένη στην ιδέα ότι η χαρά της ανακάλυψης συγκρίνεται μόνο με τη χαρά της μετάδοσής της σε άλλους.
Σε τούτη τη συλλογή επιστολών που καλύπτουν όλη τη σταδιοδρομία του, πολλές από τις οποίες δημοσιεύονται εδώ για πρώτη φορά, μπορούμε να δούμε τον Feynman όπως ποτέ πριν. Αρχίζοντας με ένα σύντομο σημείωμα προς την οικογένειά του χρονολογούμενο από τις πρώτες ημέρες του ως μεταπτυχιακού φοιτητή, και τελειώνοντας με μια επιστολή προς έναν άγνωστο που ζητούσε τη συμβουλή του πολλές δεκαετίες αργότερα, οι Απολύτως εύλογες παρεκκλίσεις από την πεπατημένη καλύπτουν μια εντυπωσιακή κλίμακα ζητημάτων και θεμάτων, επιστημονικών εξελίξεων και προσωπικών ιστοριών. Περιέχοντας ενδιαφέροντα κείμενα από και προς αστέρες της επιστήμης, καθώς και επιστολές από και προς θαυμαστές, συγγενείς, φοιτητές, διάφορους τρελούς και καθημερινούς ανθρώπους που κατέφευγαν στη σοφία και τις συμβουλές τού Feynman, το βιβλίο αυτό συνιστά εκ των πραγμάτων μια θαυμάσια κατάθεση ψυχής και πολύτιμο οδηγό στην αναζήτηση της γνώσης από τον άνθρωπο.

Είπαν για το βιβλίο

• «Ο πιο πρωτότυπος στοχαστής της γενιάς του».
Freeman Dyson, Βραβείο Νόμπελ Φυσικής

• «Τίμιος άνθρωπος, εξέχων διανοητής της εποχής μας και διακεκριμένο παράδειγμα για το τι μπορεί να επιφυλάσσει η τύχη σε οποιονδήποτε τολμά να ακολουθήσει έναν διαφορετικό ρυθμό».
Julian Schwinger, Βραβείο Νόμπελ Φυσικής

• «Όσο περισσότερα διαβάζει κανείς για τον Feynman τόσο περισσότερο ερωτεύεται τη ζωογόνο και ενθουσιώδη άποψή του για τον Κόσμο».
Alan Guth, Βραβείο Νόμπελ Φυσικής

• «Ένας πρωτότυπος, λαμπρός, περίεργος, δραστήριος, εκλεκτικός, εκδηλωτικός, κοινωνικός και ολοκληρωτικά εικονοκλαστικός άνθρωπος, με πάθος για την επιστήμη και την αναζήτηση των πρώτων αρχών, και με μια άποψη για την πραγματικότητα η οποία είναι αποκλειστικά δική του».
The Washington Post

• «Η ζωή τού Feynman θα μπορούσε εύστοχα να παρομοιαστεί με μια αλυσιδωτή αντίδραση: Μια κρίσιμη μάζα φαιάς ουσίας προκαλεί έκρηξη, σκορπίζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις φως και ζεστασιά».
Time


Κριτικές αναγνωστών:

Μια μεγαλοφυΐα με απλά λόγια

Αλληλογραφώντας με τον Φάινμαν